Svedberga Plantskola AB

Om oss

Vi är www.svedberga.com
 
 www.svedberga.com startades som websida 2017 och har sedan starten servat privatpersoner, företag, kommuner, landsting och anläggare med holländska plantor av högsta kvalitet.
  Vi har bedrivit verksamhet inom trädgårdsbranschen sedan 2008 och har genom åren levererat mer än 4.500.000 plantor av olika sorter, dock övervägande häckväxter specialitet.

 Under 2023 levererades över 50 000 plantor till närmare 1000 kunder över hela Sverige. Under högsäsong mars till nov har vi full bemanning på vår anläggning i Allerum som är vårt huvudlager, varsamt och skickligt renoverat sedan vi tog över anläggningen 2018.
 
Strävan efter att vara ledande i minska miljöpåverkan i vår bransch så odlar vi många av våra växter själva för att minska transporter samt att 2023 installerades det solceller på hela byggnaden - vi siktar vi med på Netto noll!
 Vår andra anläggning är belägen på Östgötaslätten där vår stora odling ligger baserad och för att vara nära vår Stockholmsmarknad.  Egen odling av Thuja Brabant, Thuja Smaragd, Taxus Hilii, Avenbok som odlas på KRAV mark - allt helt ekologiskt i Östergötland ( Ända i Sverige ). All gödning sker med organiskt gödsel från närområdet, rensning sker på mekanisk väg, ej någon form av kemiska produkter används. Dessa plantor är zonhärdad, dvs är anpassad för svenskt klimat på ett helt annat sätt en t.ex en holländsk/tysklandsodlad plantor.

 Sedan 2022 har vi även förstärkt kundservicen ytterligare, där vi tidigare varit underbemannade under säsongstoppar, och har idag 6 personer som besvarar samtal och mail samt hanterar administration. Vi är övertygade om att den förstärkningen kommer att uppskattas både av nya och gamla kunder.

 Vi strävar naturligtvis efter att ha maximalt nöjda kunder och uppfyller våra garantiåtagande så generöst som möjligt men samtidigt inom rimlighetens gränser där levande växter alltid kräver engagemang och viss kunskap av köparen. Alla eventuella problem diskuteras på ett ärligt och öppet sätt direkt med respektive kund och vi ägnar oss inte åt att köpa omdömen eller länkar eller att gnabbas i diverse forum med vare sig kunder eller konkurrenter.

 Planerna för framtiden innefattar ytterligare förbättringar i ordermottagning, leveransrutiner och eftersupport samt breddande av sortiment och tjänster. Vi tar gärna emot dina förslag om förbättringar eller idéer om samarbeten för försäljning eller distribution, använd i så fall kontaktformuläret här på sajten.

 www.svedberga.com drivs av Svedberga Plantskola AB (556762-9612) och vi har levererat thujor, och andra häckväxter, sedan 2008. Sedan  2019 drivs Svedberga Plantskola som koncern - Svensk Häckplantering AB kommer hantera försäljning och tjänster som har med plantering och skyddstäckning att göra.

 2020 Startades vår nu så populära lökförsäljning vilket gjort att vi nu är den största leverantören i särklass av toppenlökar från Holland av speciellt Dahlia där vi har ett enormt sortiment nu 2023/24
 
 2022 fick vi förmånen att leverera plantor till Mongoliet i deras försök att få till stånd ett återskapade av miljön efter Gruvexploatering som skett i landet. Vi tackar för förtroendet som getts oss!
 
 2022 Erhöll vi högsta kreditvärdighet AAA

 2023 Egen trädgårdsarkitekt anställs i teamet, fördjupat samarbete med leverantörer, och vi är nu även återförsäljare av Hasselfors produkter.

 Vision för framtiden är att fortsatt leda utvecklingen för städsegröna växter med ursprung Sverige och vara den aktör som alltid levererar kvalitet! Vi är sedan länge certifierade av Jordbruksverket för odling av tex thuja i Sverige och passerar alltid utan anmärkning deras årliga kontroller.

One million tree project

Läs alla 

 • Överenskommelse med Mongoliska regeringen - Svedberga Plantskola AB

  , Av Filip Svensson Överenskommelse med Mongoliska regeringen

  Läsa mer  

 • Stort behov av växter.... - Svedberga Plantskola AB

  , Av Filip Svensson Stort behov av växter....

  Läsa mer  

 • Första leveransen 🚛 - Svedberga Plantskola AB

  , Av Filip Svensson Första leveransen 🚛

  Läsa mer  

Läs alla 

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto